02. WAT MET DE KOEKJES

WAT MET DE KOEKJES is een samenwerking met Barbara Callewaert.

De naam 'Wat met de koekjes' ontstond op een bijeenkomst van een Gentse organisatie. Na een uiteenzetting vroeg het management: 'Zijn er nog vragen?' Iemand uit het publiek sprong recht en vroeg: 'Wat met de koekjes?' De zin klonk zo geladen dat er ongetwijfeld menig koffiegesprek of rookpauze aan voorafging. (Zonder koekjes, zoveel was wel duidelijk.) Deze dame sprak in naam van velen, verried het instemmend geknik en gemompel. 

Wat bleek? De organisatie kreeg tot voor kort koekjes bij de koffie maar het management had de samenwerking met de sponsor zonder enige communicatie stopgezet. Achter de vraag 'Wat met de koekjes?' schuilt zoveel verhaal en geladenheid en dat is exact waar wij met het kunstencollectief Wat Met De Koekjes naar op zoek gaan.

 

In 2019 maakten we onder andere de installaties 'Om ter verst' en 'Om ter dichtst' voor het Kunstenfestival Watou. We typen ook vaak brieven met onze oude typemachines. Maar we doen nog meer. Weet je wat, check gewoon eens onze website WAT MET DE KOEKJES!

©2017 BY JO VERHENNE

Ghent, België