top of page
IMG_0193.JPG

03. WAT MET DE KOEKJES

De naam 'Wat met de koekjes' ontstond op een bijeenkomst van een Gentse organisatie. Na een uiteenzetting vroeg het management: 'Zijn er nog vragen?' Iemand uit het publiek sprong recht en vroeg: 'Wat met de koekjes?' De zin was zo geladen en uit de zaal rees instemmend gemompel dat er zeker een hoop koffiegesprekken aan voorafgegaan waren, weliswaar zonder koekjes. 

Wat bleek? De organisatie kreeg tot voor kort koekjes bij de koffie maar het management had de samenwerking met de sponsor stopgezet. Zonder communicatie. Achter de eenvoudige vraag 'Wat met de koekjes?' schuilt zoveel geladenheid en verhaal en dat is exact waar wij met het kunstencollectief Wat Met De Koekjes naar op zoek gaan. 

In 2019 maakten we onder andere de installaties 'Om ter verst' en 'Om ter dichtst' voor het Kunstenfestival Watou. In 2020 maakten we voor de Gentse Feesten een expo rond dak- en thuislozen in tijden van corona. We typen ook vaak brieven met onze oude typemachines. Check onze site WAT MET DE KOEKJES om te zien wat we nog doen. Een samenwerking met Barbara Callewaert.

bottom of page